vrijdag 28 januari 2011

Ann van Elsen in Bananasplit op terras

Ann Van Elsen is altijd voor een grapje te vinden is, zoals te zien in de uitzending van Banana Split. Daar nam Ann Van Elsen talloze terrasbezoekers in het ootje. Hans Otten fluistert Ann zinnetjes in, die ze volledig moet herhalen.
 
Zo vertelt Ann Van Elsen onder meer op het terras dat ze multi inzetbaar is, dat ze in bloot in de Playboy stond en naaktmodel is, en dat ze zichzelf naakt gaat tonen op het terras. Alles door Hans Otten in het oortje van Ann Van Elsen ingefluisterd natuurlijk.
VT4 startte op maandag 30 augustus om 20u45 met Bananasplit, een verborgen camerashow die gepresenteerd wordt door Hans Otten en Peter Van Asbroeck. Nietsvermoedende burgers worden in Bananasplit beetgenomen terwijl ze gefilmd worden.
 
Zowel bekende als onbekende mensen worden het slachtoffer van deze lachwekkende situaties, ook Ann Van Elsen moest eraan geloven. Het programma wordt gemaakt door het productiehuis Ded's It dat al heel wat humoristische programma's produceerde, zoals Chris & Co Live. Bananasplit, wekelijks vanaf maandag 30 augustus om 20u45 op VT4!
Topregisseur Jan Verheyen (van o.a. Vermist) staat in Vlaanderen bekend als een zenuwpees die moeilijk stil kan zitten. Hoe reageert hij als zijn vrouw Lien letterlijk van hem wegvliegt? De knappe uitbaatster van de krantenwinkel lijkt vandaag verdacht veel op Ann Van Elsen. Hoe reageren haar klanten daarop? En Peter en Hans duiken in het rijkgevulde Bananasplit-archief om bekende en onbekende Vlamingen beet te nemen!
Peter Van Asbroeck: "Bananasplit is TV-geschiedenis. We zijn er allemaal mee opgegroeid. Het beetnemen van bekende en onbekende mensen op een plezierige manier. Het is dan ook heel fijn dat VT4 me vroeg om dit programma samen met Hans te presenteren."
Hans Otten: "Met heel veel respect voor onze Nederlandse peetvader en voorganger Ralph Inbar zullen wij proberen om heel Vlaanderen beet te nemen. Peter en ik hebben lang gewerkt om de juiste scenario's te vinden, en nog langer aan het bedenken van alle scams voor de allereerste Vlaamse versie van het enige echte Bananasplit. Ik moet eerlijk zeggen dat we ons al tranen gelachen hebben. Dus opgepast, u ziet ons niet, maar wij u wel."
Andere BV's zoals Ann Van Elsen helpen Peter en Hans om nietsvermoedende voorbijgangers bij de neus te nemen. De man aan de kassa van de supermarkt lijkt plots verdacht veel op Willy Sommers, de brillenverkoper is precies een tweelingbroer van Chris Van den Durpel, in de doe-het-zelfzaak werkt een look-a-like van Eddy Planckaert, en mijn broek af als die biliothecaresse niet als twee druppels water op Roos Van Acker lijkt...
Bananasplit was een ongezien populair televisieprogramma dat vanaf 1983 tot 2004 gepresenteerd werd door Ralph Inbar. Het programma werd uitgezonden door de TROS en was ook in België ontzettend spraakmakend. Het programma haalde bij onze buren zelfs de top 25 van de best bekeken tv programma's aller tijden. Vanaf 2009 presenteert de bekende Nederlandse zanger Frans Bauer nieuwe afleveringen van het programma. Ook vandaag nog is het een van de succesvolste programma's op de Nederlandse televisie.
In een blits decor dat voornamelijk uit een opengesperde banaan bestond, werden de bananasplit kijkers welkom geheten door de olijke guiten Peter Van Asbroeck en Hans Otten. Het was meteen zonneklaar. Peter zou zich opstellen als de loser, Hans daarentegen als de nar.
Geen candid zonder BV's. Want een bekende medemens op zijn bek zien gaan, is dubbel zo grappig. Dat staat buiten kijf. En precies daarom had VT4 een stuk of wat centrale gasten uitgenodigd. Niemand minder dan Jan Verheyen en diens wederhelft Lien Willaert, zaten er veelbelovend te grijnzen. Groen lachen, ware eigenlijk beter. Want Jan had zowaar de schrik van zijn leven opgedaan. Daarover later meer. Ook nog van de partij: de immer sympathieke en beeldschone Ann Van Elsen. Een kind van het zuiverste water. En praten kan ze ook nog. Moet er nog zand zijn?
En dan kwam Ann Van Elsen op de proppen. Nog afkickend van haar zwangerschap. Als opdracht moest ze de klanten van een doordeweekse krantenwinkel in de val lokken. Hoe? Simpel, door zich doodleuk als verkoopster voor te doen en de passanten te laten geloven dat ze slechts een lookalike van haar eigenste zelve was.
 
Een puik idee. Een probleempje echter: de klanten trapten er niet echt in. Toch niet in die mate dat er enige hilariteit uit de beelden voortkwam. Maar à la, uiteindelijk kwam de verlossing. Een overjaarse homo, die er zijn dagelijkse krantje kwam halen, verneukte weliswaar de grap - hij kende Ann Van Elsen van toeten noch blazen -, maar zijn smeekbede om een 'nieuw vriendje' was voldoende om het publiek te vermaken.
Ann Van Elsen mocht nog voor de tweede keer een frats mocht uithalen, door op een eivol terras wat heibel te maken en te dreigen haar kleren uit te trekken en naakt te gaan.
En dan de apotheose. De grote regisseur Jan Verheyen moest nog in de maling genomen. En hoe! 'Bananasplit' had Jan met een smoesje naar het landelijke Sint-Maria Aalter gelokt, alwaar hij met zijn geliefde een ballonvaart mocht ondergaan. Heel romantisch allemaal. En Jan was in zijn nopjes. Tot de ballon er alleen met zijn vrouw vandoor ging.
 
Aan een razend tempo schoot het gevaarte de lucht in, en na luttele seconden hing 'het kind' metershoog en 'moederziel alleen' in een rieten mand boven de planeet te bengelen. Paniek alom. Maar Jan behield zijn cool. Meteen schoten er analogieën van films, waarin iets dergelijks gebeurde, door zijn hoofd.
 
Hij zou zijn koekentien hoogstpersoonlijk naar de grond begeleiden doormiddel van telefonisch contact, de held. Dat had hij ooit gezien in 'Airport', een écht grappige film uit de jaren 80. Maar 't was niet nodig. Lien, zijn vrouw, bleek in het complot te zitten. En wat meer is: ze had ooit op haar erewoord van Wolfje gezworen dat ze maar een slechte leugenaar was. Zo zie je maar: het kan verkeren.
Kortom, een leuke uitzending van Bananasplit met Ann Van Elsen.