dinsdag 25 mei 2010

Ann van Elsen en Herr Seele bodypaint in bad


Ann Van Elsen op bezoek bij Peter Van Heirseele, om een bodypaint te ondergaan van cowboy Henk, reeds jaar en dag cartoon in Humo.

Even zin in een kinky bodypaint- en badbehandeling? Eén adres: een Oostendse pianostemmer genaamd Herr Seele. Ann Van Elsen probeerde het en kwam proper en helemaal opgewonden terug.

Mediamadammen is een tv-programma over showbizz dat uitgezonden werd op VT4. Van het programma werden 3 seizoen gemaakt, die werden uitgezonden in 2002 en 2003.

In het programma gaan de Mediamadammen op zoek naar nieuws. Ze gaan naar premières, interviewen bekende personen, enzovoort.

Spraakmakend was de aflevering waarin ex-Miss België Ann Van Elsen door Herr Seele gebodypaint werd, en daarna door Herr Seele naakt gewassen, dat wil zeggen, met alleen een kegel voor zijn lid.

Sinds het derde seizoen werden een aantal vaste items aan het programma toegevoegd:

* De Koude Douche: de Mediamadammen gaan met hun gasten onder de douche of in bad.
* City Trip: een mediafiguur gaat samen met een Mediamadam naar zijn of haar favoriete buitenlandse stad.
* De Vuile Was: een Mediamadam doet de was van een bekende Vlaming en stelt daarbij ondeugende vragen.

* De Kalender: de Mediamadammen maken een eigen naaktkalender. Hierbij confronteren ze bekende Vlamingen met hun grootste angsten
* Wakker maken: de Mediamadammen maken ezen mediafiguur in het holst van de nacht wakker.
* Moeder: de Mediamadammen gaan op bezoek bij de moeder van een bekende Vlaming.
* De Superfan: de Mediamadammen gaan samen met een bekende Vlaming bij een fan op visite.

De Mediamadammen zijn de presentatrices van het programma. Zij dragen vooral het programma. In de loop van het programma zijn er 4 Mediamadammen geweest:

* Phaedra Hoste
* Tanja Dexters
* Deborah Ostrega
* Ann Van Elsen

Het eerste seizoen werd gepresenteerd door Phaedra Hoste, Tanja Dexters en Deborah Ostrega. Tijdens het tweede seizoen was Ostrega op tournee met haar groep Lords of Acid en wordt ze vervangen door Ann Van Elsen, die toen net haar Miss België-jaar had afgerond.

In het derde seizoen was Ostrega opnieuw in België en werd het programma gepresenteerd door de 4 Mediamdammen. Ook in het derde seizoen was er een achtergrondstem die de missies van de Mediamdammen aankondigde (een beetje vergelijkbaar met Charlie's Angels). Deze stem werd ingesproken door Herbert Flack.

De kracht van het programma schuilde in het feit dat elke Mediamadam haar eigen doelgroep had, waardoor ze steeds een groot publiek konden aanspreken. Tanja Dexters was de stoeipoes, Deborah Ostrega was de rebel die wel eens tegen de schenen durfde stampen, Phaedra was de vrouw die stijl in het programma bracht en Ann Van Elsen was de naïveling.

Hoogtepunten Mediamadammen

* Deborah Ostrega die parlementslid Margriet Hermans wakker maakte om 's nachts te gaan zwemmen. Nadien hadden ze op het strand een filosofisch gesprek.
* Phaedra Hoste die zanger Lionel Richie interviewde. Tijdens het interview dansten ze op Lionels nummer Hello. Na het interview was te zien dat Richie Phaedra Host uitnodigde op zijn hotelkamer.

* Ann Van Elsen die eerst gebodypaint werd en daarna in bad duikte met Herr Seele. Herr Seele, geheel bloot, droeg enkel een verkeerskegel voor zijn lid.
* Tanja Dexters die wordt rondgeleid door zanger Xander de Buisonjé in Maastricht. De avond eindigt met een kus tussen de twee.

* Ann Van Elsen die aan acteur Hugh Grant een award in de vorm van Manneken Pis van Brussel uitreikt om hem te overtuigen niet te stoppen met acteren.
* Phaedra Hoste die een ontstoken oog heeft als ze acteur Richard Gere moet interviewen. Richard Gere toont enorm veel sympathie voor Hoste en vertelt haar hoe ze haar oog het best verzorgt.

* Deborah Ostrega die verslag uitbrengt van de Ronde van Vlaanderen. Daarna masseert ze van wielrenner Marco Pantani.
* Ann Van Elsen die één van haar lievelingsgroepen Simple Minds mag interviewen. Ze is zo onder de indruk van frontman Jim Kerr dat ze niet merkt hoe opgewonden zij hem maakt.
* Tanja Dexters die een wedstrijdje De Mol houdt tijdens het diner van Miss België.
* Phaedra Hoste die Vincent Fissette uitnodigt voor een sexy fotosessie in Genk.

Herr Seele, pseudoniem van Peter van Heirseele (Torhout, 13 april 1959) is een Vlaams kunstenaar, striptekenaar, programmamaker, scenarioschrijver, presentator, mediafiguur, pianostemmer, -hersteller en -verzamelaar.

Herr Seele studeert aanvankelijk in Torhout aan het Sint-Jozefsinstituut. Als zestienjarige gaat hij aan de Gentse Academie voor Schone Kunsten studeren. Eerst de middelbare kunstopleiding, vervolgens één jaar beeldhouwen. Daarna leert hij pianostemmen en -herstellen in Wales, aan de Ystrad Mynach School, een tweejarige opleiding. Vervolgens volgt hij één jaar opleiding in Florence, Italië in restauratie.

In 1981 vangt hij, in samenwerking met Kamagurka de absurde strip Cowboy Henk aan, oorspronkelijk gemaakt voor de krant Vooruit (nu De Morgen). De gagreeks loopt ook in het weekblad Humo. Ook begint Seele dan een carrière als pianostemmer. Samen met Kamagurka wordt vanaf die tijd elk jaar een theatershow gemaakt in de geest van het absurdisme.

Vanaf 1983 acteert Herr Seele voor televisie. Het eerste programma heet Sfeervol Bullshitten en is door Kamagurka geschreven. Dan volgt in 1985 een 20-delige reeks Kamagurka en Herr Seele geheten, door het duo samen geschreven, dit alles voor de Nederlandse omroep VPRO.

Later volgen Johnnywood, Lava, Wees Blij Met Wat Je Hebt en Bob & George. De Cowboy Henk-strip werd in diverse landen en tijdschriften gepubliceerd, van Scandinavië tot de Verenigde Staten. Herr Seele maakt ook solo diverse programma's voor radio en televisie. In 2008 eindigde hij 7de in 71° Noord op 2BE.

Herr Seele's belangrijkste bezigheid blijft evenwel kunstschilderen. In het programma Mediamadammen bodypaint Herr Seele Ann Van Elsen
en gaat haar daarna geheel naakt wassen in bad, met alleen een verkeerskegel voor zijn lid.

Daarnaast legde hij een verzameling vroege, historische piano's aan, die een van de belangrijkste ter wereld is en uit ongeveer 200 instrumenten bestaat. De collectie bevindt zich in Oostende.

Herr Seele zet zich regelmatig in voor de Oostendse actiegroep 'Dement Oostende'. Deze groepering verzet zich tegen de afbraak van klassieke woningen (meestal herenhuizen), waardoor het uitzicht van de stad de laatste jaren drastisch verandert. Ondanks het uitoefenen van druk op het gemeentebestuur, lijken ze er moeilijk in te slagen om de 'bouwwoede' in de badstad een halt toe te roepen.

Grote bouwpromotoren kopen vaak woningen van rond de eeuwwisseling op om ze met de grond gelijk te maken en er vervolgens een nieuwbouwproject neer te poten. In veel gevallen zijn deze woningen verkrot, slecht onderhouden of zelfs onbewoonbaar verklaard, maar hoedanook verdwijnt met deze huizen ook het stadszicht dat vroeger zo kenmerkend was voor Oostende.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten